Dacă n-ați auzit până acum pe cineva, de orice vârstă, plângându-se de o durere articulară, trăiți pe altă planetă și acest articol nu vă este de folos. ???? Dacă însă ați auzit ori chiar ați simțit-o, ceea ce urmează să citiți vă va fi foarte util. De la accidentul casnic până la accidentările la schi, neuitând nici de uzura provocată pur și simplu de îndelungata funcționare, în toate situațiile e important să știți că există medici specializați – ortopezi-traumatologi le zice – și că unii dintre ei pot face adevărate minuni cu ajutorul unei tehnici minim-invazive, pentru că și teama de operație îi ține pe mulți departe de ușa cabinetului medical și aproape de tot felul de alte “soluții”. Care nu prea soluționează nimic. De aceea am stat de vorbă cu unul dintre foarte puținii chirurgi care fac artroscopie de pumn – medicul specialist în Ortopedie și Traumatologie Iulian-Daniel Vîlcioiu de la Clinica ZETTA, doctor în ştiinţe medicale.

Suntem niște mecanisme perfect construite tocmai datorită acestor articulații aproape imposibil de imitat cu toate progresele științei. Care-i povestea alegerii acestei specializări?

Sistemul locomotor este într-adevăr spectaculos, în primul rând datorită structurii sale complexe și precise, dar mai ales datorită biomecanicii rezultate din aceasta.

Primul contact oficial cu Ortopedia l-am avut în anul patru de facultate, la Spitalul Universitar de Urgență. Îmi amintesc cu exactitate momentul când asistentul de grupă ne-a spus că în Canada există ortopezi ce operează de dimineață până seară doar fracturi de pumn. Posibil să fie primul trigger, pentru că această informație a rămas bine întipărită pentru mine. Ulterior, în ultimii ani de facultatate, am dezvoltat o pasiune pentru Chirurgie Plastică și Microchirurgie, specialiatate ce trata majoritatea patologiei mâinii. Norocul meu a fost că la Rezidențiat locurile de Plastică au fost foarte limitate față de cum e acum și am prins un loc de Ortopedie-Traumatologie, ce s-a dovedit a fi o alegere mult mai bună.  Am învățat mai întâi tratamentul oaselor și al articulațiilor și pe urmă am trecut la partea delicată, a părților moi. Astfel, pot trata fracturile oaselor mici de la mână, dar și instabilitățile ligamentare sau patologiile compresive și tumorale ale nervilor și tendoanelor de la acest nivel.

Pentru programari, ma poti contacta telefonic la nr-ul 0724.391.223 sau puteti trimite un email la adresa: [email protected]

Distribuiți acest articol

CITEȘTE ÎN CONTINUARE

Articole asemănătoare