Traumatismele prin strivire de la nivelul mainilor sunt traumatisme rezultate in urma unor accidente cu energie foarte inalta, ceea ce afecteaza toate tesuturile de la nivelul mainii (oase, ligamente, vase de sange si nervi) si recuperarea medicala, pe langa interventia chirurgicala, este de lunga durata.
Cea mai frecventa metoda este caderea unui obiect foarte greu pe mana sau prinderea mainii in usa, majoritatea desfasurandu-se la locul de munca. Simptomele sunt: durerea foarte mare (din cauza luxatiilor si fracturilor ce pot fi produse, de asemenea, sangerarea, tumefactia, vanataile, echimozele sunt alte semne de certitudine. Daca nervii sunt afectati, predomina senzatii de furnicatura, amorteala. Alte simptome pot fi crampele sau imposibilitatea miscarii.
In cazul unui astfel de accident, trebuie apelat departamentul de urgenta intr-un timp cat mai scurt. Intre timp se poate aplica gheata la nivelul loviturii, infasurata intr-un prosop/carpa (gheata va ajuta sa reduca inflamatia).
De cele mai multe ori este nevoie de o radiografie sau ecografie de parti moi pentru a vizualiza leziunile tesuturilor adiacente. Este nevoie de un diagnostic cat mai complet si un plan de tratament imediat pentru a beneficia de rezultate optime.
Este de evitat masajul zonei respective sau aplicatiile calde. Dupa operatie se vor folosi imobilizatiile gipsate, iar in functie de recuperarea post chirurgicala se va initia recuperarea medicala. Exercitiile din cadrul recuperarii medicale vor reduce inflamatia iar fizioterapia va accelera vindecarea tesuturilor.
Interventiile chirurgicale sunt reluate in marea majoritate a cazurilor pentru a minimaliza sechelele si a optimiza functia.
Pentru programari, ma puteti contacta telefonic la nr-ul 0724.391.223 sau puteti trimite un email la adresa: [email protected]
Distribuiți acest articol
CITEȘTE ÎN CONTINUARE
Articole asemănătoare
Conform unei liste a celor mai frecvente accidentări de pe terenul de tenis, realizată de Wimbledon, cotul tenismanului se află pe primul loc...
Conform unui studiu, până la 25% din totalul leziunilor suferite în timpul practicării unui sport sunt localizate la nivelul mâinii și al încheieturii mâinii.
Astăzi am decis să dezbatem anatomia misterului și, odată cu ea, și fractura Bennett. Recunoaștem: de-a lungul timpului...