Durerea cronică de la nivelul mâinilor poate împiedica capacitatea dvs. de a efectua activități cotidiene și vă poate împiedica să vă bucurați de hobby-urile și activitățile pe care le-ați iubit. Va prezentatm unele dintre cele mai frecvente cauze ale durerii la nivelul mâinilor și care sunt opțiunile de tratament disponibile, pentru a vă ajuta să reveniți la o viata normala:

  1. Leziuni traumatice. Oasele rupte sau fracturile mâinii, fie la nivelul degeteor sau la nivelul încheieturii, pot duce la durere, tumefieri și inflamații. În primul rând, se vor folosi radiografii pentru a identifica leziunile, ce pot fi tratate cu ajutorul unor imobilizari, sau în unele cazuri, proceduri chirurgicale , de cele mai multe ori minim invazive sub anestezie locala, pentru a restabili funcția corespunzătoare.

2.     Sindromul de tunel carpian este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii mâinii și încheieturii mâinii. Mulți oameni cu această tulburare nervoasă se confruntă cu o senzație de furnicături sau cu întepături care provoacă durerea și poate radia pe braț.  În unele cazuri, imobilizarea, aplicatiile caldă și reci sau medicamentele antiinflamatorii sunt suficiente pentru a atenua simptomele sindromului de tunel carpian. Pentru simptome mai severe, o procedură chirurgicală numită eliberare de tunel carpian poate oferi cele mai bune rezultate. Aceasta se poate efectua intr-o maniera minim invaziva, sub anestezie locala, similar unei proceduri stomatologice.

  1. Artrita. Există mai multe tipuri diferite de artrită, artroza și artrita reumatoidă fiind două dintre cele mai frecvente. Simptomele artritei includ în general:
    1. tumefiere, înroșire și durere la nivelul articulațiilor
    2. rigiditate în degete și încheieturi
    3. senzatie de amorțeală sau furnicături

În unele cazuri, artrita poate contribui la semnele sindromului de tunel carpian.  Prima abordare a gestionării durerii provocată de artrită este combinarea diferitelor metode de tratament nechirurgicale, cum ar fi imobilizari cu atele, medicamentele antiinflamatorii și injecțiile cu cortizon. În cazul simptomelor mai avansate, cea mai eficientă abordare este fuziunea articulară sau protezarea articulatiilor

Distribuiți acest articol

CITEȘTE ÎN CONTINUARE

Articole asemănătoare